Üvölts te is!

 2010.03.28. 14:15

...az a bizonyos megmagyarázhatatlan plusz, amitől valaki több, jobb, ismertebb és elismertebb lesz, mint mások.

Khm. X-faktor. Nem egy kimondott PR-cikk következik, tehát aki már látatlanul is elkötelezett híve a műsornak és/vagy a más országokban lefutott szériák miatt rajongó, az inkább lapozzon. A műsorral szemben is van pár kifogásom, (bár bevallom, hogy nem sokat láttam eddig belőle, csak egy-két kiemelkedő tehetséget, vagy épp borzalmas égést, illetve pont annyit hallottam felőle, amennyit a média nyom) de ami igazán szíven ütött, az egy ma reggel látott reklám.

Nők Lapja, eheti szám, B4, 1/1 oldalas hirdetés. (nagyobb méretért kattints a képre)

Az szerintem mindenkinek világos, hogy ez a plakát népszerűsíteni akarja a műsort és minél több embert rávenni, hogy jelentkezzen. A "kreatív" kiötlője nem sokat töprengett a dolgon: a reklámszakmában régi duma, hogy kisgyerekkel, kisállattal (lehetőleg kutya legyen) és szex-szel (itt pedig elsősorban a női testek ilyen-olyan megjelenítése jön szóba) vagy esetleg ezek kombinációival bármit el lehet adni. Esetünkben gyorsan alá is húzták a harmadik opciót, kiegészítve azzal, hogy olyan layout kell, ami visszaadja a műsor lényegét (énekelnek) és az emberek azt érezzék, hogy ők is olyanok akarnak lenni, mint a képen látható modellek.

Sikerült? Véleményem szerint nem igazán.

OK, az odáig egyértelmű, hogy ez az RTL frissen, külföldről megvásárolt műsoráról, az X-faktorról szól. Meg lehet rá jelentkezni is. Na de a többi?

Az ordenáré módon "odafotosoppolt" mikrofon kicsit röhejes, mintha meg sem próbálta volna a grafikus eltüntetni az ordító "műanyag" kinézetét. Sokkal nagyobb hiba viszont a három modell. Azt, hogy az elvileg mindenkit megszólító plakátokon csak trendi cuccba öltözött, trendi frizurájú, magas és vékony lányok kerültek, nem hiszem, hogy fel lehet róni - senki nem szeret dagadt, rút embereket nézni egy reklámban, bár az már megint más kérdés, hogy mennyire szép egy Tóth Vera, vagy Tabáni István és hogy mellé mennyire énekelnek jól. Mindemellett baromi fals az, hogy mégis megpróbálták azt a benyomást kelteni, hogy itt mindenféle embertípus megfordul: van szőke, barna és fekete hajú modell, egyikük kis afro-beütéssel.

Javítson ki, aki szerint tévedek, de szerintem nem a hajszín az egyetlen megkülönböztető jel az emberek karakterében.

Mink van eddig? Egy világszerte rajongók tömegét vonzó műsor, egy gagyin berakott logó és három kifutómodell, akik elvileg reprezentálják az utca emberét, akiben megbújik a különlegesség szikrája. Ez annyira még nem tré, de bőven el lehet cseszni - úgyhogy el is cseszik, amikor...

... megkérnek egy agyatlan fotóst, hogy lőjön már egy pár képet a csajokról. Szerintem mindenki látott már éneklő embert és él benne egy kép arról, hogy milyen képet vág ilyenkor az előadó. Nos, a fotós a jelek szerint eddig egy barlangban élt és csak cseppköveket fotózott, így nála ez a benyomás kimaradt.

Kezdjük balról jobbra, Hullámos Barnával. Mint akinek egy csattanósat rávertek a seggére: hisztérikusan üvölt és közben markolja a farát, mintha attól múlna a fájdalom. Mimikáját esetleg mintázhatta még egy ordító vásári kofáról, vagy meccsen kurjongató drukkerről.

Melyik a hitelesebb, a fenti kettő, vagy ez itt lenn?

Ugorjunk.

Középső Szőke: elszomorító, hogy egy tehetségtelen szakbarbár hogy tud egy egyebként szép nőből egy kancsal, szélesszájú békát csinálni. Amúgy még az ő arca a legvállalhatóbb, bár ő is inkább úgy fest, mint aki teli szájjal röhög és nem úgy, mint aki énekel.

 

Műafro Fekete: valami elképesztően visszataszító, flegma pofát sikerült vágni, amihez társul a csipőre vágott kéz. Mónika Show Népe, a Fogatlanok szoktak ilyen képpel ordítozni egymással az RTL frankó délutáni "családsegítőjében".

 

Bízom benne, hogy a műsor messze minőségibb lesz, mint ez a reklám... bár vannak kétségeim, hogy milyen előadókat tud még kitermelni az sokadik, énekes tehetségkutató...

Mindegy, fel kell valamivel, valakikkel tölteni a Fókuszt, a Találkozásokat, meg a Blikk-Bors kettőst...

Update: az Addict is foglalkozik a témával, ott vírusfilmnek csúfolt rettenetről olvashat, akit érdekel a téma! A cikk maga itt olvasható.

Címkék: média kritika reklám

A bejegyzés trackback címe:

https://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr521869685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.04.02. 13:02:21

hát ez marha jó lett :D

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.04.02. 13:34:36

@B.Cs.: Köszönöm! Szerény képességeimhez mérten igyekeztem :)

nál 2010.04.02. 15:48:59

Jól sikerültek a szövegbuborékok!

körúti kis vörös 2010.04.09. 18:41:48

hogy én mennyire röhögtem!!! háhá! visongva! teli szájjal, mint a modellek! s amúgy a cikk tartalmával mélységesen egyetértek. a "te is lehetsz sztár"-szerű üzenetet nem ártott volna olyan arcokhoz illeszteni, akik nem eleve ezok...

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.04.11. 15:07:56

@lollancs: Örülök, hogy sikerült néhány kellemes percet szereznek ;)

Muse · http://muse.blog.hu 2010.12.27. 23:45:33

Olvastam én ezt a cikket korábban is, de most, hogy lefutott a műsor, még nagyobbat ütött! :D Ismét szereztél nekem néhány kellemes percet, köszönöm! :)

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.12.29. 12:24:43

@Muse: Jó tudni, hogy időtállót írtam :) Ha illik ilyet, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a posztot is: korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/2010/12/18/minden_jo_ha_a_vege_jo_22
süti beállítások módosítása