Minden jó, ha a vége jó?

 2010.12.18. 14:03

Végigültem a Megasztár maratoni utolsó adását, amely a következő konklúzióval zárult számomra:

1. Az AC/DC Shook Me All Night Long-jában Rúzsa Magdi volt a legtökösebb, ami elég lohasztó a körülötte asszisztáló faszikra nézve. Egyedül Giorgio tudta hozni a formáját, a többiek úgy őgyelegtek, mint egy csapat megszeppent óvodás a dadus körül.

 

2. Mester Tamás képes volt az egy nyomorult számát is playback-ről eltolni (aki kételkedik, nézze vissza, hogy a produkció előtt hogy tűnik el a jobb felső sarokból az "Élő" felirat, majd hogy kúszik vissza a szám után). Arról nem akarok vitát nyitni, hogy a szám maga jó volt-e vagy sem (nekem speciel még tetszett is), de nem hiszem el, hogy nincs ennyi profizmus benne, hogy egy ilyet vállaljon élőben.

 

3. 50-50%? Ez a legnagyobb SMS-szavazós röhej, amit eddig láttam! Még az RTL-es gyakornoki időkből tudom, hogy a bemutatott százalékokat és szavazatszámokat állandóan manipulálták (az eredményt magát nem), de ez már olyan szinten ciki húzás, hogy arra nincsenek szavak. Senki ne mondja nekem, hogy egy számítógép egy egyszerű kerekítéssel nem tudott volna egy világos, 1%-os eltérést kihozni, ahogy azt sem, hogy nem volt csak 1-2, esetleg 10-20 szavazat eltérés!

4. Visszatekintve, a Megasztár 5. egyetlen valamire is értékelhető közös produkciója a mostani, össz-megasztáros LGT nótázás volt. A többit jobb lett volna nem is hallani (Amúgy a Csík zenekart pl. miért nyomják ennyire mindenhol? Nekem legtöbbször hallgathatlanok és stílusosság helyett legfeljebb modorosságot érzek a zenéjükön).

5. Király Viktor újfent bebizonyította, hogy övé a "Minden Idők Legkevésbbé Megérdemelt Megasztár Győzelme" cím. Estek ki idén nála jobbak a selejtezőkben is, de hát ez van, akkor pl. Fenyő Miklós ült a zsűriben - kell még valamit mondanom?

6. Nőtt attól bárkiben a feszültség (a két versenyzőt leszámítva), hogy miután kiállították őket a színpadra, azzal, hogy "vége a szavazásnak, máris mondjuk ki nyert!" még további 2 és fél percig hagyták őket kínlódni? A Neon Genesis Evangelion c. anime-sorozat jutott eszembe, ott csináltak ilyen kimerevített jeleneteket a sorsdöntő helyzeteknél. Na, NEKIK sikerült drámaira megcsinálni. Itt legfejebb drámaian unalmas lett :(

7. Nem ártana a versenyzőket egy picit tréningezni, mert Kökény Attilának megint sikerült a legpátoszosabb(nak szánt) pillanatban elengedni egy "Bazdmeg, kiesik a szívem!" mondatot. Szájról olvasók előnyben, bár a hozzám hasonló dilettánsok is tökéletesen levehetik, hogy mit mondott.

8. Liptai Klaudia (Claudia?) lányos zavarában mit mondott be vérbeli profizmussal az adás végén? "Tolvai Renáta, a Megasztár 2005. hangja!" Gondolom összecsúszott az év meg a szériaszám - az egész csak azért vicces, mert az egész műsorban nem volt még egy ekkora elszólás.

Nagyon kíváncsian várom, hogy mit tud az X-faktor villantani, sajnos az elmúlt pár részt már abból is mélységesen untam. Esetleg ha holnap Király L. Norbi bevallja, hogy eddig csak szórakozott a nézőkkel és kivág egy kristálytiszta szoprán szólót, vagy Takács Nikolas leveszi a nevetséges kalapját és nem próbál meg táncolni 20 cm-es lépéstávokkal görcsösen rángatózni, akkor még érhet meglepetés.

Címkék: média zene kritika megasztár x faktor

A bejegyzés trackback címe:

https://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr182523197

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nagy Megafaktor szavazás 2010.12.20. 00:53:53

Érdekesen alakult ez a két döntő. Érdekesen egyformán. A recept: Harmadik helyről kiesik az, akit addig a közönség kedvenceként a többség végső befutónak várt, hogy aztán a döntőben az utolsó kettő közül az esélytelenebbnek tartott versenyző vigye el ...

Trackback: Nyitok egy jósdát :-) 2010.12.18. 15:06:25

Azt hiszem Paul, a (ma már csak megboldogult) polip sehol sincs hozzám képest. Augusztus végén ezt írtam a Megasztárról: Van ugyanis egy (elismerem, teljesen légből kapott) elméletem: 1. A páratlan számú Megasztár évadok jobbak voltak. 2. A páratlan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laphroaig 2010.12.18. 20:18:53

Hümm!
Rúzsa magdi és Tóth Vera nagyon jó énekes, kár, hogy nem sikerül nekik. Oláh Ibolya is ugyanolyan jó.
Sajnos az 5. mega emberei harmatgyengék voltak hozzájuk képest

Muse · http://muse.blog.hu 2010.12.30. 08:55:51

A legtöbb dologgal egyetértek, és örülök az ismét cinikusra sikerült hangvételnek :)
Mester Tamás playback-jén én teljesen ledöbbentem, bár az adás alatt fura volt, hogy nem leizzadtan és lihegve ül a szám után a zsűriszékben, de arra gondoltam, hogy "ah, a profizmus!", erre meg ló... na, de tudod. :)
A Megasztár győztesek közül még Caramelt is lehetne emlegetni, akiben az tetszett a legjobban, hogy bármilyen stílusban képes volt jól énekelni. Ettől függetlenül szívesen elfelejteném, mit művel manapság.
És végül: aztamindenit, te végignézted az NGE-t? :D Egyike a kevés japán animációnak, ami érdekel... XD
Ismét csak grat a cikkhez! :)

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.12.30. 15:51:09

@Muse: Látom hatott az ajánlás :)

Az anime-okhoz: az NGE-t nem tudnám minden hezitálás nélkül javasolni, egyrészt mivel borzasztóan depresszív, groteszk és sokszor nehezen emészthető, másrészt mert az utolsó néhány epizód és úgy általában a "lezárás" (idézőjeles, mert szerintem nincs neki ilyen érdemben, vagy csak én voltam hozzá túl korlátolt, hogy teljesen megértsem) elképesztően zavaros.

Viszont maximálisan javasolt a Full Metal Alchemist, a Cowboy Bebop és végül az én nagy kedvencem, a Trigun! (Konkrétan ennek a sorozatnak a főhőse az avatarom és ő néz a blog jobb felső sarkából :))

Muse · http://muse.blog.hu 2010.12.31. 11:44:25

@KFV: Hatott hát! :D

NGE-hez és társaihoz: érdekes, hogy ezt mondod, mivel eddig szinte csak jót olvastam róla, mindenesetre köszi az "ajánlást"! :)
A Cowboy Bebop szintén várólistás, a Trigun-nal egyetemben, a Fullmetal Alchemist viszont már megvolt, és épp most nézem az új sorozatát. :) Csak az időm kevés erre sajnos... :(
süti beállítások módosítása