Számok

 2010.04.06. 09:57

Az emberek különös fontosságot tulajdonítanak a számoknak.

Számoljuk, hogy hány évesek vagyunk - és ha elértünk egy kort, akkor onnantól olyanokat mondunk, hogy valaki "felnőtt", "középkorú" vagy "öreg".
Számoljuk a perceket, órákat, napokat - mert várjuk, hogy valami végre eljöjjön, vagy épp pont ellenkezőleg, rettegünk és azt kívánjuk, hogy egy kicsit, csak néhány órát, csupán egyetlen napot kapjunk még.
Számoljuk a fizetésünket - mert ebből élünk és sajnos bármennyire is tagadja az ember, a pénz az elsődleges motiváló erő, amiért a hámba dugjuk a fejünket és csak ezután jön a "fiatalos, jó csapat", a "kihívások", meg a többi bullshit...
Számoljuk, hogy hány hónapja, hány éve vagyunk együtt valakivel - és közben fejcsóválva mosolygunk rajta, hogy milyen gyerekes "forduló" volt az első hónap, vagy az első félév, kiváltképp, hogy most már a sokadik esztendő telik el.
Számoljuk, hogy hány szobás egy lakás, hogy hány "nulla" van egy autó árában, hány kilowattot fogyasztottunk, hány megabites az internet-kapcsolatunk, hány gigahertzes egy processzor, hány terrabyte tárhelyünk van, hány oldalas egy könyv, hány ásványvíz, krumpli, kukoricakonzerv, akármi van még a kamrában, hány szabadnapunk van még, hányat kell még aludni a következő "hosszúhétvégéig", hány ünnepnap esik majd hétköznapra, és hogy úgy általában, hány napunk van még vajon hátra...

Számok.

Nekem most van egy új. Az olvasóim száma.

Lehet, hogy más portálokon ez még mindig egy nevetségesen alacsony érték lenne. Lehet, hogy röhejesen hangzik, de nekem nagy szó volt, amikor először a napi látogatószám "már csak" két, majd három számjeggyel volt kiírható. Lehet, hogy dőreség valahol a lelkem legmélyén bízni abban, hogy minden nappal egy kicsit több ember fogja olvasni amit írok, írtam...

Mindez lehet, de nekem mégis hihetetlenül jó érzés volt, amikor azt láttam, hogy pénteken közel 400 ember kattintott ide. Tudom, hogy ebben vastagon benne volt az Addict-on kint lévő trackback (innen köszönöm még egyszer a blog szerkesztőjének), de tudom azt is az oldalletöltésekből, hogy nem csak a kapcsolódó bejegyzésemet olvasták az emberek.

Úgyhogy kedves Olvasó: köszönöm a bizalmat és hogy időt szakítasz az életedből erre az oldalra!

Én pedig ígérem, hogy igyekszem ezt a bizalmat megszolgálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr411898124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása