Ma az allergiáról akartam írni, mivel az elmúlt néhány hétben, de kiemelten az elmúlt két napban úgy szétcsapott, mint az istennyila...

Helyette viszont - miközben vadul kerestem valami Zyrtec-kel egyenértékű allergiagyógyszert, aminek azonos a hatóanyaga, de nem kerül pofátlanul sokba - véreres szemeim egy bámulatos cikken akadtak meg: Tarlós István nyilatkozott a hamarosan ellenzékbe kerülő MSZP dugódíjas ötletével kapcsolatban.

A főpolgármester-várományos véleménye, meg az egész szoci ötlet, hogy a dugódíjból tegyék ingyenessé a tömegközlekedést, valószínűleg hamar a feledés homályába merül. Viszont hasonlóan Medgyessy Péter útelágazásához, Gyurcsány Ferenc böszmeségéhez, vagy Kuncze Gábor ígéretcunamijához, örökre az agyunkba fog égni, a fénymarhaság kifejezés.

Az világos, hogy MP nem volt egy szónok; tudjuk, hogy GYF beszélt annyi sületlenséget, hogy az 10 parlamenti ciklusra is elég lett volna; KG gyönyörű szóösszetétele is könnyen feldolgozható, pláne, ha vesszük a fáradtságot és a cunamit helyettesítjük egy szimpla szökőárral...

... de hogy TP mi az anyja keservét akart mondani, azt valaki le tudja nekem fordítani?!

Értem én, hogy marhaságnak tartja az ötletet, oké. De miért fénymarhaság? Mégis mit akart ezzel nyomatékosítani? Netán a parasztvakításra gondolt? Vagy az ilyenekre?

Minden esetre címlapon van az Indexen ezzel, gratula. Egynémely print média is tuti lehozza még holnap reggel, hogy mekkora beköpése volt Pista bátyánknak - annak a jóembernek, aki amúgy a város parkosítását azzal oldotta volna meg, hogy az autóutakból fél-fél sávot lecsippent és a helyére fákat ültet... mert ugyebár néhanapján mindenki kitalálhat hülyeségeket, csak a mértéke nem mindegy... meg az, hogy be tudja-e fogni a pofáját, amikor az lenne az ildomos, vagy éppen ha már mindenképpen szófosása van, akkor megpróbál magyarul beszélni és lehetőleg nem zöldeket...

Tarlós amúgy is elég visszataszító lény volt számomra. El tudom képzelni, hogy jó irányítója volt pl. Óbudának, de ésszel fel nem fogom, hogy mire volt jó az az álságos duma még 2006-ban, hogy ő független jelölt a főpolgármesteri címre... Ahogy az sem tiszta, hogy hogy nem szerzett be villámgyorsan egy "Ásd el magad!"-felszerelést és kotort le egész a 4-es metró valamelyik tervezett megállójáig, miután ötből negyedik lett a "Ki tud kevesebbet Budapestről?" versenyen - úgy legalább valami hasznosat is tett volna az elmúlt 4 évben, nem csak a seggvakarás ment volna megszakadásig (poén a poénban: a sokat szidott Demszky ezen a teszten összesítettben két hellyel előrébb végzett - de még mindig csak másodikként, egy MIÉP-es fazon mögött!).

Kedves Tarlós Úr!

Mai ostoba nyilatkozata okán, valamint abból kifolyólag, hogy csakazértis járatta a pofáját, ahelyett, hogy csak csendben, mosolyogva megingatni a fejét a szocik marhaságát olvasva, kitüntetem egy KFV+ díjjal! Viselje büszkén!

Címkék: mszp fidesz kfvpozitív

A bejegyzés trackback címe:

https://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr781939697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2010.04.22. 00:12:40

Fénymarhaság >>>
Padlás c. színdarab, idézet következik:

"Fényév távolság,
csak hallgatom, csak bámulom.
Zengő fényország,
hogy láss csodát, egy életen át.
Nézem tisztaságát, mégsem értem,
hallom hangjait, és el nem érem"

Summa summárum: elképzelhetetlennek, kivitelezhetetlennek tartja

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.04.22. 08:11:21

@katácska!:

Az egyik kedvenc számom az idézett dal :)
Tarlós újmagyarját viszont csak erőltetetten tudom párhuzamba hozni a szöveggel.

Azt értem én, hogy a terv abszurditására gondolt, de erre van annyi szép szavunk, feltétlenül kellett neki egy újat alkotnia? Pláne ILYET? Mondta volna, hogy CSÚCSmarhaság, vagy NON PLUS ULTRA marhaság, na de FÉNY?

SPRee · http://hiphophittan.freeblog.hu/ 2010.04.22. 10:22:56

A név kötelez, bár nekem a Csürhés tetszene jobban.
süti beállítások módosítása