...ha egy rádió azt harsogja, hogy "változatosság", meg "sztárok", aztán ehhez képest orrvérzésig, akár óránként 2-3 alkalommal pörög mondjuk Lady Gaga-tól valami rettenet?

Persze tudom, én vagyok a finnyás, illetve nekem van kicsavarodott ízlésem, mert nem szeretem a "modern zenéket"... ettől függetlenül a változatosságra verni a nyálukat, úgy, hogy olyan minősíthetelen szarok mennek csúcsrotációban a reggeli műsor aláfestőjeként, a délelőtti beszélgetős műsor szünetében, a kívánságműsorban (most komolyan, ki a tököm kéri az aznap már tucatszor játszott számot?!), a pofázás és reklámmentes órába, a délutáni csodamixben, mint a Black Eyed Peas-től az I Gotta Feeling... ez szerintem enyhén szólva is szánalmas...

És igen, ráadásul még az előbb említett tingli-tangli rettenet szerintem még hallgathatatlan is: nincs alatta épeszű zene, a szöveg ostoba és elképesztő repetitív.

Nem akarok operát hallgatni, azt se akarom, hogy naphosszat rock és metál menjen, népdalokra sem vágyom, de üssenek agyon, ha nincs 10.000 új, modern szám és nem csak azért megy ez a pár hulladék mert ezért csengetik a legtöbbet a kiadók. Eszükbe se jut, változatosnak lenni, mert az kevesebbet hoz a konyhára.

Az emberi agy meg ráadásul olyan, hogy az ismerősség egy idő után szimpatikusabbá teszi a dolgokat, tehát el tudom képzelni, van olyan birka aki komolyan betelefonál, hogy ezt vagy azt adják le.

Ami legjobban feldühít ezzel kapcsolatban az nem maga az ismétlés ténye, vagy az, hogy számámora nem emészhető számok mennek. Az akaszt ki, hogy van pofájuk azt mondani, hogy nem így van. Egyszerűen hülyének néznek. Hol van ehhez képest a parasztvakító nanorészecskés mosópor, vagy a reklámban 20 cm átmerőjű hamburger?

Úgyhogy elsősorban a fenti kamudumában élenjáró Rádió1-es hölgyeknek és uraknak kívánom, hogy az életük hátralévő részében ne hallgathassanak mást, csak az általuk összeválogatott "változatos" "zenéket" (a különlévő idézőjel nem hiba)... és mielőtt bármelyik Cookie-ba (aki talán minden idők legrosszabb és legidegesítőbb műsorvezető- és DJ-paródiája) beleszerelmesedett tinilányka (tinifiuka?) nekem esne, hogy "Bezzeg a Boros-Bochkort nem szidod!" meg, hogy "Talán a Balázs, meg a Vadonjani, jobb?" üzenem, hogy őket se csípem túlzottan, de legalább nem akarják minden eszközzel lenyomni a torkomon, hogy ők aztán naponta megújulnak.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy bejelentsem egy "állandó rovat" indítását. Ahogy arról a legelső posztban is írtam, az utóbbi időben gyakra elkapott a harctéri idegesség és ilyenkor nem mindig volt olyan fórum, ahol szabadon kidühönghettem magam - a blog most megadja a a lehetőséget, úgyhogy minden bejegyzés, ami ezzel a címmel kezdődik, hasonló tartalommal fog megjelenni. Valószínűleg dugig lesz a szubjektív véleményemmel, aki nem ért vele egyet, nyugodtan töltse meg a hozzászólásokat az anyázással, valószínűleg vagy kivágom egy életre, vagy nagy ívben tenni fogok rá.

Címkék: média rádió változatosság ékszíj

A bejegyzés trackback címe:

https://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr721741403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomiieka 2010.03.03. 23:39:52

Szerintem ez egyáltalán nem dühöngés , legalábbis nekem nem tűnik annak , bár remélem nem vágod ki az írásomat így leírom az én véleményemet :
Nem kell hallgatni ezeket a csatornákat a világ ilyen , üzlet az élet értelme , a fejek elcsavarása a cél , mint a birkák csak menjünk a farkasok után aztán azok meg a végén szépen széttépik az ember , emberségességét , erről szól ez , nem másról , pénz , hódolat imádat a nagy tőke előtt és a világ fejedelme lábainál , semmi más ... Ez nem lázadás , hanem belátás kérdése ...
Én se hallgatom a lagymatag töltelék műsorokat , de csak kapcsold be a tv-t , ott mit látsz ? Ugyan ez a helyzet csak ott multimédiás eszközökkel roppantják össze az emberi lelket ... Ez a helyzet , ez van , ezt nem kell szeretni , és senki ember fiának nem is ajánlom hogy imádja ezeket !!!
Isten veletek legyen emberek ...

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.03.04. 08:14:44

@Tomiieka: Aligha hiszem, hogy kidobnám a blog-történelmem első hozzászólóját, kiváltképp, hogy érdemben, értelmesen reagált az általam leírtakra :)
Két dologhoz fűznék hozzá pár szót:

"Nem kell hallgatni ezeket a csatornákat"
Ez egyrészt azért nem működik, mert a velem egy szobában ülő kolléga folyton ezt nyomatja, csak akkor teker át valahova nagy morgások közepette, ha szólunk, hogy most már elég - ami csak azért vicc, mert őt tulajdonképpen marhára hidegen hagyja, hogy mi szól, csak szóljon (édesapám ugyan ilyen a TV-vel, ha a Rondó szlovák kisebbségi műsor megy, őt az sem zavarja). Másrészt ha csak annyit teszek, hogy nem hallgatom, akkor azzal nem egyszerűen homokba dugom a fejem? Persze ha SOK ember tenne így, akkor hamarost leszoknának róla, de mint az írtam is talán a posztban a rádió a közízlést szolgálja, az meg efelé hajlik.

"Én se hallgatom a lagymatag töltelék műsorokat , de csak kapcsold be a tv-t , ott mit látsz ?"
Az előbbit szerintem helyesen teszed, én TV-t se nézek évek óta, max. híradót :)A gond az viszont, hogy attól, hogy a TV-ben IS ótvar anyagok futnak, nem kicsinyíti a rádiós problémát, sőt, megkockáztatom, hogy elmélyíti, ha több médium is ezeket a tendenciákat követi.

Üdv: KFV
süti beállítások módosítása