Te mennyit titkolsz el?

 2010.06.21. 23:09

Senki se csípi, ha a zsebében turkálnak.

A legtöbb ember féltve őrzött titokként kezeli, hogy mennyit is keres, ki ilyen, ki olyan okból: arcpirítóan kis összeggel szúrják ki a szemét (pl. árufeltöltő, pénztáros, általános iskolai tanár); pofátlanul sok pénzt kap (pl. bankvezér, médiacsászár); a pofátlannál is sokkal több pénzt kap, csak éppen korántsem tiszta úton (pl. díler, vizsgabiztos, orgazda).

Hogy jó példával járjak elől, én elárulom: bruttó 300.000-et keresek jelenleg. Ha bárki bedobja egy kalkulátorba, rögtön látja, hogy ez havi 185.000 nettó - ehhez még kapok 12.000-ért melegételutalványt (ebből a havi, futárszolgálatos kajám ki is jön) és 10.000 Ft mobilhasználatot (ami a kezdetek kezdetén úgy szólt, hogy a magánhasználat is része ennek, aztán mikor egyszer megközelítettem-párszár forinttal átléptem ezt a határt, akkor jött a hiszti).

Nincs okom különösebb panaszra. Ez a pénz nem kiemelkedően sok - a marketing területen legalábbis - és nem is kevés. Ráadásul a mai frankó piaci helyzetben annak is örülhetek, hogy van munkám, főleg, hogy minden maximálisan "tiszta", bejelentettek a teljes összegre - ez végképp nem gyakori manapság. Emellett látom, hogy a volt évfolyamtársaim mit vergődnek, hogy bármilyen munkát is kapjanak, tapasztalat, ismeretek, nyelvtudás ide vagy oda. Ha a mostani számításaim bejönnek és pénteken jól szerepeltem egy meghallgatáson, akkor ennél 20-30%-kal kereshetek majd többet a nyár végétől - ez egy ilyen szakma, nem véletlenül választottam a versenyszférának ezt a részét, ahelyett, hogy szociológiát, pszichológiát vagy más, amúgy értékes és engem érdeklő dolgot tanultam volna.

Hogy miért is írom a fentieket: mikor ma leültem ebédelni, magam elé húztam az étkezőben heverő Metropolt és miközben végiglapoztam, egy érdekes cikken akadt meg a szemem...

Régi és új parlamenti képviselőink vagyonbevallása...

A napokban már volt szerencsém az Index címlapjáról mazsolázni ezekből, de ott csak ad hoc módon bele-belekattintottam egy-két anyagba. A Metropol viszont leközölt egy rövidített, összehasonlító cikket, amelynek tartalma kissé kicsapta a biztosítékot, főleg, a végeredmény tekintetében.

A cikk lényege tömören: honatyáink zöme szánalomraméltó, nincstelen, nyomorgó, szerencsétlenek. Nincs megtakarításuk, nincs autójuk, ingatlanjaiknak csak részben tulajdonosai, de azokat is banki kölcsönök terhelik.

Hát elmentek ti a halál f@szára.

Milyen vastagságú pofabőr kell ahhoz, hogy ne süljön le, amikor havi 231 900 + 162 330 + 402 000 forintos fizetéssel Orbán Viktor neve mellett az áll, hogy alig 1,5 millió megtakarítása van, a feleségével közösen, ráadásul egy 20 milliós jelzálog mellett... Hányszor kell reggelente leköpnie a tükörképét Gyurcsány Ferencnek, hogy szemrebbenés nélkül el tudja az hagyni a száját, hogy "a tavalyi évhez hasonlóan bankszámláinak egyenlege nem éri el a képviselői alapilletmény összegének hatszorosát (mintegy 1,4 millió forint), így nem köteles közzétenni azt", mindezt úgy, hogy az éves osztaléka a cégéből meghaladja a 100 milliót?!

Ó, és emellett egyiknek se futja autóra. Megszakad a szívem.

Ez a két díszmajom csak a jéghegy csúcsa: ide lehetne citálni nyugodtan Semjén Zsoltot, vagy Lendvai Ildikót is, hogy a csúcstartó Hagyó Miklósról már ne is beszéljünk, aki nem átallotta beírni, hogy van autója, egy TRABANT!

És mit tippeltek, kiknek a bevallása a leghitelesebb a listán?

Igen, Vona Gábor és Schiffer András. A lehető legtávolabb áll tőlem a Jobbik politikája, de mégis könyörgöm, ez a sok ocsmány hájasfejű bürökrata emeljen kalapot és vegyen példát Vonáról.

Ő maga pedig - Schifferrel együtt - tartsa meg ezt a jó szokását, ahelyett, hogy abba öl energiát, hogy talpig Árpád-sávban vonul és elvakult harcot folytat a Gárdáért...

Update: hogy a jobboldalnak is meglegyen a maga hülyéje, Pintér Sándor felveszi a versenyt Hagyó Miklóssal: van ugyan 2 milliárdja, de mellette csak egy Wartburga futja...

Címkék: mszp fidesz jobbik gazdagok ékszíj

A bejegyzés trackback címe:

https://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr512086222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása