A zeneipar SöPredéke

 2010.06.10. 11:02

Nem tudom, hogy lehet-e egy olyan 22 éves kölyköt lúzernek titulálni, akinek tinilányok hada dobálja a koncertjein az átnedvesedett tangáját; aki gennyesre keresi magát a kétes értékű "művészetéből"; akiből nem hiányzik a tehetség - csak éppen aprópénzre váltja. 

Én megteszem. Éder Krisztián, ismertebb nevén SP egy istenverte, nyomorék gyökér.

Nem azért mert a bánatos-óvodás kutyaképével próbál húsz-év-szigorítottat-kaptam-nagyon-sittes-fejem van pofát vágni: ilyen van neki, mit lehet tenni, bár állítólag fotós, úgyhogy ennyi jó érzést, neadjisten önkritikát elvárna az ember, hogy nem próbálja ezt a vonalat erőltetni. Nem is az a gond vele, hogy szerencsétlen giliszta teste van, amit inkább takarni kellene 3-4 réteg ruhával, ahelyett, hogy testhezálló metroszexuális göncökben pózol - megintcsak egy szerencsétlen adottság, de mondja azt nekem valaki, hogy mondjuk Mick Jagger szebb ember, vagy azt, hogy ennek ellenére nem egy istenverte zseni. Még hangja is van, de nem annyi amire egy énekesi szólókarriert lehet építeni - estek ki nála jobbak a Megasztár selejtezőjében...

Az egész figurában az az undorító, hogy már nevezték lassan mindennek, csak jóistennek nem, pedig a rohadt nagy pofa mögött nem egy esetben a büdösnagy semmi áll. Nevezheti-e magát valaki rendezőnek, mert csinált életében féltucat kliséktől hemzsegő ócska klippet, amiről utóbb még az is kiderül, hogy 90%-ban lopott sztorival operál? Az amúgy ritka közhelyes, neoprimitív történet nyúlása külön gáz, mert még arra sem vette a fáradtságot/még ahhoz sem volt érzéke, hogy ha már lop akkor jó helyről, minőségit... Nevezheti-e magát tehetségnek az, aki a kóros feltűnési viszketegség koronázatlan királynőjétől, Lady Gagától húzza be az amúgy se fantáziadús sorokat? Visszakanyarodva a bevezetőhöz, nevezném-e fotósnak azt, aki egy épeszű, nem szarráeffektezett képet nem tud felmutatni, önmagáról? Ó, és itt  zolivagyok már megénekelt egy zseniális copy-paste esetet, aki néhány vidám percre vágyik, feltétlenül kattintson!

Persze, ilyenből van kismillió. Viszont, hogy ehhez legyen valakinek elég vastag a bőr a pofáján, hogy még mindezt tagadja is és ócska dumával megpróbálja elkenni? Na, ez már valami...

Kedves Krisztián! Légy oly drága kiizzadni magadból egy önálló gondolatot, valami saját produktumot, aztán lehet újra próbálkozni. Addig jobban tennéd, ha lenti "érdemjeggyel" csendben elücsörögnél, valahol a magyar közélet partvonalán. Esetleg azon kívül...

... és gondolkozz el rajta, hogy ennyi ötlettelenség felmutatása után nem kellene, mondjuk inkább fakockák tömeggyártására átállni - ezt a rengeteg kreativitást ott pont ki lehet élni.

Címkék: média zene rádió sp kopipészt kfvpozitív

A bejegyzés trackback címe:

https://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr832072377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diamond Dave 2010.06.21. 21:48:32

Lesz a kommentelők közt majd olyan, aki fel lesz háborodva, és irigynek nevez majd téged; pedig rohadtul igazad van, ez a gyerek egy szaralak, egy jöttment senki. Ne mondja már nekem senki, hogy ez zenei érték, amit képvisel. Amúgy szerintem prolibb körökben divat. A többiek meg múg tonyótól/tmx-től/WPAHP petikétől vannak elájulva, persze azt is csak egy bizonyos életkor alatt. Kinövik majd.

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.06.21. 21:54:53

@Diamond Dave: Papírkutyák voltak, csak mail-ben jött a nyígás, arra meg nem veszem a fáradtságot, hogy a véleményét vállalni nem merő suttyóknak válaszolgassak :)
Amúgy úgy gondolom, hogy nem egyetemes igazság, amit itt leírok, de szerintem pont annyi érvvel lett alátámasztva, hogy az IQ-light népeknek is kinyílhatna egy kicsit a csipája - persze túl sokat akarok...

H.Domi. 2010.08.26. 17:51:12

Én nem azt mondom hogy irigy vagy de nem tod elviselni higy mindenki más zenét szeret mindenkinek más a sturusa probád elviselni.

H.Domi. 2010.08.26. 18:06:21

AHOGY SP MONDANÁ: EZ TISZTA SOR NEM KICSIT VAGY GYÖKÉR HANEM PISZKOSUL. AMI ENGEM MOZGAT AZ TISZTA SÚLY ELMÚLTAM MÁR 21 BIZTOSÚR. JÖNNEK A ROSSZ FIÚK.GYERE VELEM MEGMUTATOM AZ ESTÉT.MI A ZENE AMI TÖMEGEKET SZED SZÉT. SP A NEVEM MÁR ISMERED. NEM SZÁMÍT UTÁLSZ E HOGY VAN E TISZTELET . HIGGY NEKEM SRÁC EZ NEM AZ A HELY AHOL TE VAGY A JÓ ÉN PEDIG A ROSSZFEJ . MÁR RÁ SE NÉZEK EGY ILYEN VERÉBRE NAPISZAROS LEHET A FENÉBE .

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.27. 08:40:25

@H.Domi.: Caps Lock. Tudod, ott balra az a viszonylag nagy billentyű, az A betű a Tab és a Shift által határolva.
A retorikai szempontból bámulatba ejtő hozzászólásod érvei olyan szinten cafatokra szedték ezt a posztnak csúfolt fércmunkámat, hogy azt hiszem mindjárt ki is törlöm az egészet.

Irónia OFF.

Nincs annak amúgy valami különleges pikantériája, hogy egy copy-paste ember sorait másolod? Ja kérem, hogy rajongásod tárgyához hasonlóan neked sincs egyetlen épkézláb, önálló gondolatod se, maximum a mások által összevakart sorokat tudod mantrázni? Az már szót sem érdemel, hogy fenti idézett sorok erősen izzadtságszagúak, bűzlik az egész a kényszerű önigazolástól - ráadásul vérciki ez az "ungarische Thug Life" utánérzés...

Leszarom magasról, hogy ki milyen zenét szeret, ahogy más is leszarja, hogy én miért rajongok. A gond ott van, amikor egy fél-tehetséges ember akkora irgalmatlan pofát növeszt, hogy az már a Blikk dupla oldalára sem fér fel - mindezt úgy, hogy nem saját érdeme a sikerének jó része.

El ne felejtsem: gratulálok, hogy sikerült a fenti két kommentért regisztrálni, megérte.

H.Domi. 2010.08.27. 09:36:34

oké nem tom ki vagy és mit akarsz ezel a hülye szövegel de én megvédem sp-t mert megváltoztata az életem . oké?

H.Domi. 2010.08.27. 09:41:03

ja és bárki bármikor lehet énekes és azt tesz amit akar mondjuk nem számít hogy rossz a hangod klipen át álitják csak arra akarok célozni hogy neked milyen lenne a sok cikizés a sok élened szoló sztori meg a stb? te se örülnél neki nem de ?

H.Domi. 2010.08.27. 09:43:05

ja és én nem vétem még így senkit se de sp-ért bárkinek bármit beszolok még nálam 3* igősebeknek is

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.27. 09:50:19

@H.Domi.: Nem tudom, hogy jelen esetben mit számít, hogy ki vagyok vagy hogy hány éves.

Nyilván könnyebb kikerülni a dolgot azzal, hogy a válaszom neked "hülye szöveg", nem vártam többet.

Észérvekkel lehet vitatkozni, érzelmekkel nem. Védd meg, ha ettől jobb. Az sokat elárul, hogy egy ilyen "nagyszerű" ember változtatta meg az életed...

"ja és bárki bármikor lehet énekes és azt tesz amit akar mondjuk nem számít hogy rossz a hangod klipen át álitják"

Itt van marha sok ember mocskosul eltévedve: senki nem tesz azt amit akar és senki ne gondolja, hogy énekesnek/zenésznek/akárminek nevezheti magát, ha nem önerejéből csinál valamit, csupán erőteljes technikai rásegítéssel. Ellenkező esetben birkózzon meg a jogos kritikával.

"csak arra akarok célozni hogy neked milyen lenne a sok cikizés a sok élened szoló sztori meg a stb?"

NYILVÁN szar lenne. Éppen ezért nem adok rá okot és nem biztosítok hozzá alapot.

U.i.: legközelebb próbáld meg a mondanivalódat egy hozzászólásba sűríteni. Csak úgy az egyszerűség kedvéért. Esetleg a helyesírás alapvető szabályainak elsajátításával is megpróbálkozhatsz, mert úgy még lehet, hogy valaki komolyan is vesz.

H.Domi. 2010.08.27. 10:09:45

JA AMI A GYÖKERET ILETI TE VAGY AZ

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.27. 11:37:16

Na, összeírtam, hogy mit hordtál még itt össze, mert a jelek szerint a gondolatok egyidejű összeszedése sem erősséged.

H.Domi:
jó igazad van hogy senki sem azt csinál amit akar de más nem sabhatja meg hogy mit tegyen

TE momentán épp megszabod, hogy én a SAJÁT blogomon szabadon véleményt nyilváníthatok-e egy emberről.

H.Domi:
várjunk "nagyszerű" ember mindent mondtál róla és mosnt "nagyszerű" ember érdekes

Az a mágikus idézőjel nem véletlenül van ott. Kicsit gondolkozz, hogy mikor szokás ilyen jelölést tenni...

H.Domi:
@KFV: miért mosogsz?

Mert mulattat a vergődésed.

H.Domi:
ja nem is vagy gyökér

Tényleg? De jó! Pedig már majdnem elhittem! :-O

H.Domi:
nem nagyon értrlrk írj
:-)

Azt látom - és egyre inkább úgy hiszem, hogy kár is erőltetnem.

H.Domi. 2010.08.27. 12:06:42

hahóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.27. 12:10:59

@H.Domi.: no, meghaladja a képességeidet, hogy elolvasd amit feljebb írtam?

H.Domi. 2010.08.27. 12:17:09

tényleg majdnem elhitted hogy gyökér vagy?

H.Domi. 2010.08.27. 12:17:57

am hány éves vagy?

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.27. 12:22:15

@H.Domi.: látom komoly gondok vannak odaát... javaslom, hogy olvass utána, hogy mit jelent az irónia...

hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia

Mint mondtam, semmit nem befolyásol, hogy hány éves vagyok, de a kedvedért: már rég elmúltam 20 de még messze nem vagyok 30.

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.27. 12:44:31

@H.Domi.: Most hadd mondjam azt, anélkül, hogy ezen megsértődnél: érezni.

Továbbá gondolkodj el azon, hogy 11 évnyi életeden mi is lehetett az, amit SP megváltoztatott...

H.Domi. 2010.08.27. 12:46:22

megyek 2 kor vissza jösz mert akor jövök

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.27. 12:49:41

@H.Domi.: Ha ezt a "sok mindent" ilyen hosszan sorolod, akkor aligha fogsz meggyőzni.

3-ig a gép előtt ülök, mivel dolgozom.

H.Domi. 2010.08.27. 14:18:05

azt mondtad azon gondolkoztál mit változtatót sp az életemben
sokkal bátorabb és most úgy viselkedek mint egy 16 éves

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.27. 14:21:53

@H.Domi.: Itt. De mivel ez nem egy chat, szerintem érthető, hogy nem ír az ember azonnal választ.

Miért lettél bátrabb Éder Krisztián hatására?
Hogy viselkedik egy 16 éves? Jó-e, ha egy 11 éves úgy viselkedik, mint egy 16?

H.Domi. 2010.08.27. 14:25:13

@KFV: nem tom sok erőt kaptam ja és úgy viselkedni mint egy 16 éves jó a sötét körömlak a nagy fülbevaló meg a tornacipő

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.27. 14:26:15

@H.Domi.: Azért azt remélem érzed, hogy úgy kezdeni egy választ, hogy "nem tom" azt sugallja, hogy nem vagy magad sem biztos abban, amit írsz.

16 évesnek lenni azt jelenti, hogy sötét körömlakkot kensz fel és nagy fülbevalóval, meg tornacipőben rohangálsz? :D

H.Domi. 2010.08.27. 14:30:11

nem csak meg hogy bátrabb vagy senkitől sem félsz és úgy értetem mióta sp-t hallgatok én is énekes akarok lenni

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.27. 14:41:20

@H.Domi.: Majd 5 év múlva, amikor valóban 16 leszel, olvasd vissza ezeket a sorokat.

Rá fogsz jönni egyrészt arra, hogy a 16 is csupán egy szám, nem kell legendákat képzeli hozzá, hogy "olyan idősen már milyen nagy valaki!", másrészt ahogy érettebbé válasz valószínűleg jót fogsz derülni azon, hogy gyerekként hogy rajongtál egy ilyen középszerű előadóért.

Az tök jó, hogy vannak terveid a jövőre való tekintettel. De könyörgöm, egy példakép esetében azért azt ne hagyja az ember figyelmen kívül, hogy rajongása tárgya ÖSSZELOPKODJA a dalai részeit...

H.Domi. 2010.08.27. 14:47:51

hogy érted hogy ÖSSZELOPKODJA a dalai részeit

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.27. 14:55:14

@H.Domi.: Volt egy olyan sanda gyanúm, hogy nem olvastad el magát a posztot...

Hogy az egyik legnyilvánvalóbb esetet említsem: SP készített egy videóklipet a Csillag Születikes Brasch Bencének. Pár hét múlva kiderült, hogy a friss klip kísértetiesen hasonlít egy másik, külföldi előadó számára és klipjére.

Ezt én lopásnak nevezem. Mert az is. Nem olyan nyilvánvaló, mint mikor valakinek a pénztárcáját nyúlják le, de az ötletlopás is lopás, akárhogy magyarázzuk.

H.Domi. 2010.08.27. 14:59:24

nem baj ha hibázot én szerelmes vok belé

Muse · http://muse.blog.hu 2011.01.26. 22:04:21

OMG... :D
El sem hiszem, hogy képes voltál egy 11 éves kislánynak ilyen hangnemben válaszolgatni... :D Bár igazad van, rajtunk is múlik, hogy milyen lesz az utánunk következő generáció, tegyük meg, ami módunkban áll. :)
A poston amúgy szarrá röhögtem magam, ahogy a blogod némely más bejegyzésén is. :D De sok helyütt a kommentek is igen figyelemreméltóak... :P

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2011.01.27. 09:56:10

@Muse: Megmondom őszintén, viszonylag sokára derült ki, hogy 11 éves, tehát nem szimplán troll, hanem egy kisgyerek, aki MELLESLEG még troll is, így nem valószínű, hogy a posztot vagy a neki szánt üzeneteket megértette :)
Reménykedem benne, hogy mély nyomokat hagyott benne ez a "beszélgetés", bár vannak kétségeim.
Amúgy köszönöm a sokadszori elismerést ;)

H.Domi. 2011.02.06. 20:41:45

@KFV: tévedsz nem vagyok gyerek se troll és ez a hülye beszélgetés csak azt értette meg velem hogy nem csak sp-t hanem sok más sztárokat is meg kell védenem attól hogy 11 a külsőm belül több vagyok nem az a lényeg amiről szól ez a sztori csak ez a mai baromság hogy valaki úgy lesz "menő,, hogy valakinek roszat tesz és pont azza az emberrel aki legkevésbé érdemli meg hát szép.

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2011.02.07. 09:17:43

@H.Domi.: Állítottam én, hogy menő vagyok azzal, amit írok? Nem. Leírtam a véleményem, amivel te nem értettél/értesz egyet és válaszként kikerekítetted, hogy én akkor tuti gyökér vagyok. Ezzel szerinted megvédtél bárkit is? Nem. Amúgy ha nem igaz, amit írok, akkor minek is kell megvédeni akármelyik butyuta sztárocskát? Ugyebár nem zörög a haraszt...

Az hogy troll és/vagy gyerek vagy nem ott dől el, hogy te vadul bizonygatod az ellenkezőjét. Egy 11 évestől nagy elvárás, hogy viselkedj úgy mint egy felnőtt (vagy ne szajkózd, hogy te "belül" mennyivel több vagy), így ezt nem is rónám fel neked. Ellenben belépni egy blogba és lehyülézni a posztírót, mindezt mindennemű érv nélkül, pont, hogy a troll legszebb ismérvei. Nem baj, ilyen is kell, még a végén unalmas lenne az életem.

Szomorú, ha neked ez a "hülye beszélgetés" ilyen következtetéseket hozott. Mindegy, majd egyszer tényleg felnősz, addig marad a szájtépés. Majd szólj, ha túl vagy rajta, esküszöm meghívlak egy bambira.

H.Domi. 2011.02.07. 16:28:54

Re nem érted hogy tökre mind1 hogy Sp, Barbee vagy akárki nem ez a lényeg nem is tudod hogy pletyka vagy nem meg nem is ismered mond hogy mondhatsz ilyen véleményt akiről csak annyit tudsz hogy énekel meg hogy videoklipeket csinál nem tudsz szinte semmit róla még is elmondod mindenféle buzinak az interneten pedig neki is kijárna a rendes , nyugodt élet akár csak neked erről szól a történet és nem ismered az a mondás hogy : Ne ítélj meg senkit még meg nem ismered . Nem rémlik?
süti beállítások módosítása