Boros Lajos, a szatír

 2010.04.09. 17:56

Egyszer volt, hol nem volt, volt két országos rádióállomás. Életek, életek, zenélgettek, aztán egyszercsak szóltak nekik, hogy "Fiúk, nincs tovább, húzni kell innét, mert a sáv mása lesz!". Persze tudták ők előre, hogy egyszer eljön ez a nap, de egyrészt biztos ami biztos alapon homokba dugták a fejüket, hogy nehogy számolni kelljen ezzel, másrészt eszükbe sem jutott, hogy ilyen nemes egyszerűséggel fogják őket kivágni a biztos, meleg, kényelmes helyükről...

2009. november 18-án örök nyugalomba szenderült a Danubius és a Sláger. Béke poraikra.

Én személy szerint örültem, hogy lezárult ez a korszak, mert naiv fejjel bíztam abban, hogy az új állomások talán hoznak valami zenei vérfrissítést és végre eltűnnek az olyan kultúr-terroristák, mint Boros Lajos és Bochkor Gábor, vagy a szintén a reggeli sávban garázdálkodó Sebestyén-Rákóczi-Vadon trió. Az utóbbi nálam szódával elment, elviseltem ha a szervizes kolléga ezzel boldogíott minket reggelente, de Bocsi és Lali király öntömjénező, hólyag stílusától mindig azt éreztem, hogy menten szét kell csapnom valakinek az arcát az asztalomon pihenő hosszúkaros tűzőgépemmel. (Mondjuk Palik Lászlóét, akit hasonló pökhendi stílusa miatt rühellek - de ez most mindegy is, ne kanyarodjunk el az F1*-es vizekre.)

A legvisszataszítóbb az a vergődés volt, amit előadtak a Slágeren heteken át, hogy őket el akarják hallgattatni, le akarják őket venni a műsorról, pedig hát ők a Nép éltető elemei, csak miattuk pattan ki a csipa a szeméből millióknak, olyanok ők, mint egy falat kenyér az éhezőknek, egy korty víz a szomjazóknak...!

Persze. És a ti darab szarotok landolásától szakadt szét a Pangea.

Azt el tudom fogadni, hogy sokan sírtak az utolsó adásnapon: én is megkönnyezném, ha lenne egy olyan munkám, amit szeretek, amit jól megfizetnek és amivel népszerű lettem, majd ezt a szőnyeget valaki kihúzná a lábam alól. Az öngerjesztett picsogás és felfuvalkodott melldöngető hőzöngés viszont az én szememben nem vall intelligens emberre.

Még egy dolog eszembe jutott: a nagyszüleimnél botor módon beleolvastam egy Blikkbe (Borsba? Napi Ászba?) és ott olyat láttam, hogy kocsikerék nagyságúra tágultak a szemeim: Boros úr nyilatkozott arról, hogy milyen jó, hogy végre leszerződtette őket a Neo, mert (nem, nem a pénz miatt, ők ezt a hallgatókért csinálják, az anyagiakkal nem is törődnek) most végre nem egy olyan amatőr, kisstílű bandával kell dolgozniuk, mint a Sláger, hanem végre hozzájuk méltó profik veszik őket körül....

Lalikám, gondolom reggelente neked már nem elég, hogy leköpöd a tükörképed, helyette - felismerve, hogy mekkora sötét, képmutató, semmit megbecsülni nem képes paraszt vagy - szökőkútszerűen arconfosod saját magad. Amúgy ha jól emlékszem ez az eset volt az, amikor komolyan elgondolkodtam rajta, hogy csinálni fogok egy szégyenfalat, ahol az ilyen állatok örökkön viríthatnak - most így utlóga szívesen adok Bokros Lajosnak is egy KFV+ minősítést.

Lapozzunk.

A két rádió indulásakor elárasztották a várost a plakátjaikkal - mármint a Class, ugyanis Noe-s reklámot szinte egyet sem láttam, elég sokáig. Így utólag azt mondom, hogy hála az égnek...

A Neo-n nem tudok teljesen kiigazodni. Egyfelől mondhatnám azt, hogy minimalista, könnyen megjegyezhető és hogy az üzenet is maximálisan átjön. Másrészről viszont már annyira minimalista, hogy egy faékkel vetekszik a design: primitív logó, annál is primitívebb figurák - akik ráadásul "kockafejűek".

Ettől függetlenül még mindig ezt találtam az értelmesebb megoldásnak, nem pedig ezt, ami valahogy ottragadt nálunk egy óriásplakáton:

 

Minden ízében gyönyörű darab. Kicsit nekem az a benyomásom, mint a pártkampányoknál: adjunk el a terméket az ahhoz kapcsolható személly(ekk)el. Rusnyák, hogy a siránkozásukkal sikerült egy rakás ember ellenszenvét kivívniuk, így a népszerűségükből is veszítettek, de ehhet képest egy rádió képes az első üzeneteként felhasználni őket: ENNYI amit a rádió ad. Ugyanis egyéb megjelenésük nem volt (mostanában mintha láttam volna valami újat, de az is Boros-Bochkor témakör volt azt hiszem). Ilyen szempontból fényéveket ver rájuk a Class-os kreatív (Azt elfelejtettem írni, hogy a Class két kampányt nyomott párhuzamosan: a "kockafejűeket" és a műsorvezetőket bemutató sorozatot. Az utóbbi szerintem kiváló volt, olyan szempontból, hogy egyszerűen az ember tudtára adták, hogy mit tartanak meg az "örökségükből", mit tesznek hozzá a már meglévőhöz - mindezt kissé ötlettelen megoldással, de legalább minőségi módon).

Ja, és Boros fiziskája priceless!

Lehet szavazni: ki tud durvább szatír-fejet vágni? Boros, vagy Habsburg? Habsburg vagy Boros?

*Az feltűnt valakinek, hogy a világon nincs még egy olyan durkó brigád, akinek sikerült a hivatalos "F1" és "Formula 1" elnevezésekből az egyszerűség kedvéért Fomra 1-re kurtítania a versenysorozat nevét?

Címkék: kritika reklám rádió kfvpozitív

A bejegyzés trackback címe:

https://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr321906849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dontpanic 2010.04.10. 19:07:30

Nem a főtémához, hanem csak a csillagos részhez szólnék hozzá.
Bár a "Forma-1" nem hivatalos megnevezés, és tényleg csak mi használjuk, már annyira beépült a nyelvhasználatba, hogy szerintem kevéssé zavaró. Végül is most az, hogy Formel-1, mennyivel jobb?:D

Egyébként szívesen olvasnék tőled Forma-1-es (bocsánat, Formula-1-es ;)) hozzászólásokat is, ha már így szóba került. Persze nem tudom, nyelvhasználati szempontokon kívül, mennyire érdekel téged a téma:)
De biztos izgalmas dolgokat írnál róla egy hasonló kivesézős hozzászólásban.

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.04.11. 15:01:16

@dontpanic: Őszinte leszek, az F1 téma nagyon, DE NAGYON messze áll tőlem, ha azt mondom, hogy rühellem, akkor azt hiszem még finom voltam.

A magyar állapotokon meg külön felhúztam magam a tavalyi verseny idején, de ez lehet, hogy megér egy posztot, úgyhogy nem lőném le a dolgot :)

dontpanic 2010.04.13. 16:54:24

@KFV: Upsz, akkor ez eléggé félrement:))
Akkor arról írhatnál, miért rühelled annyira:D
Na persze, ha nem, hát nem;)

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.04.15. 09:12:37

@dontpanic: alkalomadtán majd összelapátolom, hogy miért nem csípem, de egyelőre van most még más, friss téma... mondhatnám, hogy SAJNOS van...
süti beállítások módosítása