Az igazi "magyaros" pizza

 2010.07.23. 12:36

Az előző poszt végén ígértem, hogy valami vidámabb következik, hát íme. Előrevetítem, lehet lesz olyan, akinek még így is sírni támad majd kedve, ha meglátja.

Néhány nappal ezelőtt a főnököm és ejtőernyős barátnője két pizzával állítottak be reggel az irodába: az előző este rendelt kaja maradékát hozták, tízórai-uzsonna gyanánt. A kajával kapcsolatos rész itt le is zárul, mert az igazán érdekes nem a doboz tartalma, hanem maga a csomagolás volt.

A nagyobb képért kattintsatok, érdemes.

Bámulatos metafora, ezernyi finom kis utalással: Trianon-évforduló, fogyó, szétszaggatott pizza, ordenáré angyalkás címer odaokádva az egész kompozíció fölé, aminek az inkább szánnivalóan rühejes, mint hazafias szöveg ad keretet...

Az igazi finomságok persze itt is a részletekben rejlenek:

Van itt minden, "Igazságot Magyarországnak!", ugyanez (?) a szittyáknak rovásírással, plusz még dzsásztiszforhángöri felirat is. Biztos ugyan arra gondolt mint én. Mondjuk arra nem biztos, hogy tudna magyarázatot adni, hogy milyen nemzetközi célközönségnek szánta az angol fordítást: Észak-Amerikába disszidált, magyarul már nem beszélő vendégek adnák a törzsközönséget? Esetleg a betérő köcsög turista is tudja meg, hogy mi az ábra? Vagy csak a tulaj ennyire tökös gyerek, és itt most jól megmutatta, hogy nem csak szittyául perfekt, de világnyelven is tud szólni?

Igen, a háttérben egy éppen kiemelt pizzaszelet látható, amin nyúlik az olvadt sajt - mintha az addict-on látott ételfotós videóból vették volna ki. A termékfotósok ölnének egy ilyen képért.

Sajnos nem sikerült megtudnom, hogy pontosan hol lehet ilyen gyönyörű műalkotással ékített dobozt kapni: valahol a Váci úton van a pizzéria, Újpest felé. A dologgal kapcsolatban engem az gondolkodtatott el leginkább, hogy ha ő komolyan gondolja a Nagy-Magyarország dolgot, az újraegyesítést, ha szívén viseli a határontúliak sorsát, akkor nem derogáló-e mindezt felnyomni egy szaros ételdobozra, címerrel ölelkező puttókkal, olvadt-nyúlós sajtos pizza-háttérrel? Szerintem az is meglehetősen kínos, amikor valaki a kocsi hátuljára nyal fel egy árpádsávos-nagymagyarországos matricát, de az, hogy idáig alázzunk egy teljes gondolatvilágot...

Amúgy meg egy ősmagyar miért is nem nyereg alatt puhított húst szállít ki a hitvány  talján tészta helyett?! :D

Na, jó hétvégét mindenkinek, én holnap megyek, szétlövetem magam egy paintball pályán, aztán grill-partyzunk - feltéve, hogy nem mossa el az eső :P

A bejegyzés trackback címe:

https://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/api/trackback/id/tr172170593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.08.05. 17:34:19

És még a rovásírásos szöveget is sikerült elrontaniuk :)

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.08.05. 17:39:04

ígazsandgot magszarorszandgnak-ráadásul jobbról-balra :)

KFV · http://korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu/ 2010.08.06. 09:39:52

@András /安德拉希:

Lehet hogy így akarta direkt, mert így átjön a "Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk" fíííling :)

Uráli dialektus ;)
süti beállítások módosítása